Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Αχαρνές Αττικής. Φοίτησε στη νομική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα του εμπορικού δικαίου και του δικαίου των επιχειρήσεων. Είναι δικηγόρος και μέλος στο δικηγορικού συλλόγου Αθηνών από το 2010 ενώ ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια διατηρούσε συνεργασία με μεγάλο δικηγορικό γραφείο. 

Έχει συνεργαστεί με δικηγορικές εταιρείες της Αθήνας. Υπήρξε υπεύθυνη τμήματος δικηγορικής εταιρείας με κύρια απασχόληση τη νομική προστασία σε υποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων και οικονομικών επισφαλειών μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων. Στο παρελθόν διετέλεσε νομικός σύμβουλος του υπουργείου Τουρισμού και συγκεκριμένα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Το έτος 2013 ίδρυσε το δικηγορικό της γραφείο “Μαίρη Σταματόγιαννη και Συνεργάτες”, το οποίο αναλαμβάνει υποθέσεις οικογενειακού, εμπορικού, ποινικού, τραπεζικού δικαίου και δικαίου τροχαίων ατυχημάτων. Περαιτέρω στον τομέα απασχόλησης εντάσσονται υποθέσεις απαλλοτριώσεων, κτηματολογίου και αγοραπωλησίες ακινήτων. Τέλος, αναλαμβάνει υποθέσεις που αφορούν σε οικονομικές  επισφάλειες μεγάλων οικονομικών ομίλων.Ομιλεί Αγγλικά, ενώ γνωρίζει Γαλλικά και Ισπανικά.